Please choose your region

NO HATE
GENERATION
WE ARE

Oamenii ne descriu ca pe o generație experimentală. Avem șansa și responsabilitatea noastră de a fi diferiți. Nu vă fie teamă și nu ne subestimați. Vom demonstra că putem deveni „generația fără ură”. Cel puțin una din trei femei va experimenta o anumită formă de violență în timpul vieții și aceasta ia mai multe forme. Ura este și violență, iar ura împotriva femeilor se numește misoginie. Noi, în calitate de cetățeni europeni, avem șansa noastră de a ne exprima părerea. Să încetăm să mai închidem ochii.

1 % femei

1 țări

1 angajament

1 % refugiați de război

 33 % femei

Estimările publicate de OMS indică faptul că, la nivel global, aproximativ 1 din 3 dintre femeile, din întreaga lume, au fost supuse violenței fizice și/sau sexuale din partea partenerului sau non-partenerului intim, de-a lungul vieții. Cea mai mare parte fiind violența din partea partenerului intim. La nivel mondial, aproape o treime (27%) dintre femeile cu vârsta între 15-49 de ani, care au fost într-o relație, raportează că au fost supuse unei forme de violență fizică și/sau sexuală de către partenerul lor intim.

 5 țări

Membrii EDYN din Albania, Georgia, Moldova, Macedonia de Nord și Slovacia s-au alăturat ca primii reprezentanți ai #nohategeneration. După ce au discutat despre cele mai presante probleme din societățile lor, ei au ales să se pronunțe împotriva violenței împotriva femeilor. Urmărește campania pe profilurile locale, căutând hashtag-ul #nohategeneration.

 1 angajament

FARĂ URĂ. Suntem tinerii care se abțin de la politicile urii, pentru a elabora soluții comune pentru problemele societății și a umple spațiul public cu viziune în loc de diviziune. Ne luptăm să facem ca democrația să funcționeze. Vom dovedi că putem deveni „generația fără ură” .

80% dintre refugiați și alte persoane strămutate

Femeile sunt afectate de conflicte armate într-o varietate de moduri: sunt victime ale violenței de gen, actori de pace și reconstrucție și combatanți sau membri ai forțelor armate sau voluntari. Femeile și copiii reprezintă aproximativ 80 % din milioanele de refugiați și alte persoane strămutate din lume, inclusiv persoane strămutate în interiorul țării. În plus, femeile devin adesea îngrijitoare pentru combatanții răniți și se trezesc, ca urmare a conflictului, aruncate în mod neașteptat ca unic cap al gospodăriei, singur părinte și îngrijitoare a rudelor în vârstă. (*sursa)

WOMEN

(FEMEILE) Bărbații au fost considerați de multă vreme singurul focus relevant în conflictele armate, iar introducerea agendei WPS (Femeile, pacea și securitatea) a marcat un punct de cotitură care a încurajat statele să înceapă să reflecteze asupra diferitelor roluri pe care actorii de sex feminin le joacă în procesele de securitate și pace ca victime, combatante, înfirmiere, informatoare sau activiste. Cercetările arată că împuternicirea femeilor este asociată cu securitatea și stabilitatea statului și se crede că luarea în considerare a complexităților de gen sporește reziliența și contribuie la combaterea amenințărilor într-un mod mai eficient.

PEACE

(PACEA) Agenda Femeile, pacea și securitatea (WPS) a fost introdusă oficial prin Rezoluția 1325 a Consiliului de Securitate al ONU în anul 2000. În timp ce agenda WPS a fost inițial condusă de ONU, din 2000, relevanța ei pentru atingerea păcii durabile a fost recunoscută treptat de o serie de organizații internaționale, inclusiv NATO.

SECURITY

(SECURITATEA) Este imperativ ca experții în politică NATO și consilierii de gen să ia în considerare contextul politic și cultural al oricărui program de gen și, în acest sens, să acorde atenție experiențelor trăite de femei pe teren. Femeilor din sectorul de securitate ar trebui să li se ofere oportunitatea de a-și împărtăși preocupările și așteptările, deoarece aceste date ar putea servi ca mijloc de îmbunătățire a politicilor WPS (Femeile, pacea și securitatea) existente.

LINIA DE ASISTENȚĂ

LINIA DE ASISTENȚĂ

Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl/o cunoașteți aveți nevoie de ajutor, sunați la Linia națională de asistență pentru femeile care se confruntă cu violență. Linia este gratuită și NON-STOP: Găsiți numărul dvs. local aici. 
LINIA LOCALĂ DE AJUTOR 0 8008 8008 https://cidsr.md/ro/drepturi-sexuale-si-reproductive/servicii-centre-de-asistenta-si-protectie-pentru-victimele-violentei-familie/

LINII DE AJUTOR/SITE-URI GLOBALE https://www.awhl.org/, https://www.endviolenceagainstwomen.org.uk/find-help/.

ACTIONEAZĂ ACUM

ACTIONEAZĂ ACUM

Ce pot face ca individ?

PRIVEȘTE ÎN JUR – Există multe forme de abuz și toate pot avea consecințe fizice și emoționale grave. Dacă ești îngrijorat de o femeie din cartierul tău, care poate suferi violență sau nu se simte în siguranță în preajma cuiva, urmărește aceste semne și află cum să o ajuți să găsească siguranță și sprijin.
ASCULTĂ – Când o femeie își împărtășește povestea despre violență, ea face primul pas către întreruperea ciclului de abuz. Să-i oferim un spațiu sigur pentru a vorbi și a fi auzită.
NU ȚI FIE FRICĂ SĂ VORBEȘTI – Rupe tăcerea asupra violenței împotriva femeilor și fetelor, prin promovarea unei culturi a respectului și a toleranței zero.

Ce putem face noi ca societate?

SĂ ÎMBUNĂTĂȚIM PROTECȚIA – Trebuie să îmbunătățim accesibilitatea protecției pentru femeile care se confruntă cu violență, deoarece protecția este adesea inaccesibilă.
SĂ IMPLEMENTĂM – programe pentru victimele violenței dar și pentru făptuitori pentru a preveni recidiva.
SĂ EDUCĂM – pentru a opri violența înainte ca aceasta să apară, oferind prelegeri pentru tineri despre prevenirea violenței împotriva femeilor
SĂ INSISTĂM PE O LEGISLAȚIE MAI BUNĂ – încurajând actualii politicieni să acorde mai multă atenție cadrului legislativ privind violența împotriva femeilor. Trebuie să fii un model pentru societate, iar acțiunile tale ar trebui să îmbunătățească viața oamenilor.

SĂ ADAPTĂM AGENDA FEMEILE, PACEA ȘI SECURITATEA (WSP) A NATOAcest document de politici își propune să examineze cele mai bune practici și lacunele în încorporarea unei perspective de gen în rândul Aliaților și partenerilor NATO, concentrându-se pe femeile din sectorul de securitate. Acesta oferă un set de recomandări cu privire la agenda WPS, ținând cont de amenințările actuale de securitate cu care se confruntă Aliații și partenerii.

ALĂRATĂ-TE MIȘCĂRII

ALĂRATĂ-TE MIȘCĂRII

Alătură-te #nohategeneration. În generația noastră, nu există loc pentru violența împotriva femeilor. Să spunem NU urii. Să spunem NU violenței. Să oprim violența împotriva femeilor împreună. Suntem #nohategeneration!

  • Descărcați kitul media.
  • Utilizați filtrul nostru AR.
  • Distribuiți campania noastră.
edyn

This campaign is sponsored by
NATO's Public Diplomacy Division

NATO
Katedra Komunikacie